BejelentésFotbaltenis-Lábtenisz
Tirgu Mures - Marosvásárhely

MENÜ

Ingyenes Angol online nyelvtanfolyam kezdőknek és újrakezdőknek. Ráadásul most megkapod ajándékba A Hatékony Angol Tanulás Titkai tanulmányom.

"A sport megtanít becsületesen győzni vagy emelt fővel veszíteni. A sport tehát mindenre megtanít." ( Ernest Hemingway). "Fogadd el a vereséget, mint egy tanulási élményt, és soha ne mutogass a csapattársadra." (Michael Jordan). "Ez a sportág a szerelmünk, a szerelemért pedig áldozunk."( Gyulai Márton) "Voltak gyönyörű, különleges pillanataim, és ha újra élhetnék, akkor több ilyen percet szeretnék, és minden egyes pillanatot jobban átélnék."(Andrew Matthews). "Az aranyérem csodálatos dolog, de ha nélküle nem érsz eleget, akkor vele sem." "Részvétet könnyen kap az ember, az irigységért azonban keményen meg kell dolgozni." ( Michael Schumacher). "A vesztesek kifgásokat, a győztesek újabb kihívásokat keresnek." "Add vissza a sportnak, amit a sport adott neked!" "Mindegy, hogy egy centivel nyersz, vagy egy mérfölddel. Ha nyersz, nyersz." "A sportban csak az elvégzett munka lehet alapja bármiféle ítéletnek."(Bay Béla). "A Tehetség nyeri a meccset, de a Csapatmunka és az Értelem nyeri a bajnokságot." (Michael Jordan). "Ha küzdesz veszíthetsz, ha nem küzdesz veszítettél! "Soha ne értékeld egy hegy magasságát, mielőtt felérnél a csúcsra. Csak azután fogod látni, hogy milyen alacsony volt."( Dag Hammarskjold)."A bajnokokban [...] legyen meg a tudás és az akarat, de az akaratnak erősebbnek kell lennie a tudásnál." (Muhammad Ali).


La Tirgu-Mures se joaca din anii 1960- 70 labvole(fotbaltenis de strand),fiind foarte popular in rindul tinerilor.Se juca la Strandul Municipal,la complexul Week-end unde frumusetea acestui sport era de multe ori admirat de numerosi spectatori iesiti la recreere.Jucatorii erau din rindul poloistilor si fotbalistilor cluburilor Muresul respectiv A.S.A. Tirgu-Mures.Din anii 90 sa format o noua generatie de jucatori la complexul Week-end practicind un stil de joc mai rapid si mai technic.Dupa anul 2000 s-au organizat concursuri de amatori locale,mai ales cu ocazia Zilelor Tirgu-Muresene.Citeva jucatori au participat si in alte orase la concursuri de amatori obtinind premii.Iubitorii acestui sport din orasele Cluj,Sfintu Gheorghe,Satu Mare,Oradea,Turda organizeaza turnee de amatori(open si old-boys) unde se pot intrece jucatori de toate virstele.Anul 2005 a adus un nou impuls,Oradea fiind gazda C.E. de Fotbaltenis.Practicantii amatori au facut idee despre nivelul inalt si spectaculos a fotbaltenisului intrnational.Ideea de a promova acest sport in rindul copiilor si a tinerilor a condus la infiintarea sectiei de fotbaltenis la Clubul GMA,facind primii pasi in anul 2010 antrenind copii de 12-14 ani.
Mureseni pe locul doi la fotbaltenis international.
Doi juniori mureşeni, Campioni Mondiali!
Varó Norbert cvadruplu campion mondial şi european la fotbal-tenis.


gala
A lábtenisz, mint sportág Marosvásárhelyen.
Két Maros megyei lábteniszező junior világbajnoki címet nyert!
Marosvásárhelyen az 1960-70-es évektől játszák a lábvolét ami a lábtenisz strand változata,és népszerü a fiatalok körében.A városi Strandon és a Week-end telepen játszták leginkább,a játék szépségét sokan megcsodálhatták a strandolok,kikapcsolodni vágyok közül.A játékosok nagyrésze a Maros sportklub vizipolosai és az A.S.A. fotbalcsapat tagjai közül kerültek ki.A 90-es évektől egy gyorsabb és technikásabb stilusu játékosgeneráció alakult ki,2000 után helyi amatör versenyeket is szerveztek,legföbbképen a Marosvásárhelyi Napok alkalmából.Néhány vásárhelyi lábvolést más városban szervezett amatör versenyen díjaztak.Kolozsváron,Sepsiszentgyörgyön,Szatmáron,Nagyváradon,Tordán szerveznek amatör versenyeket nyilt és öregfiuk(old-boys) kategoriákban.A 2005-ös nagyváradi lábtenisz E.B.ízelitőt adott a nemzetközi lábtenisz magas szinvonaláról,impulzusként hatva az amatör jatékosok stilusára.A sportág gyerekek és fiatalok körében való népszerüsitése érdekében 2010-ben a GMA Sportklub keretén belül megkezdödött a 12-14 éves korosztály oktatása.
botas

Testvérklub: Szegedi Lábtenisz Egyesület


Flag Counter


Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!